U sklopu 19. Ljeta na Strossu Zagrepčani i gosti grada od subote, 8. lipnja imati će priliku uživati u jedinstvenom eno-gastro projektu – Glavnoj gradskoj gemištaoni.


Ovogodišnja scenografija nadaleko poznatog Strossa, poput svojevrsnog vremeplove, sve posjetitelje odvodi u Zagreb 30tih godina 20tog stoljeća, a u želji da se to razdoblje, kao i 50. godišnjica od nastanka kultnog filma „Tko pjeva zlo ne misli“, obilježi na originalan i kvalitetan način, otvara se Glavna gradska gemištaona!

U ponudi posebno dizajnirane gemištaone posjetitelji će moći isprobavati 40tak različitih vina koja proizvode vinari s područja Zagrebačke županije, i samo jednu vodu – Jamnicu uz koju će se, kao i desetljećima unazad, spravljati „sportski“ gemišti, škropeci, vinski kokteli i druge osvježavajuće kombinacije specifične za Zagreb i sjeverni dio kontinentalne Hrvatske.

Prilikom otvaranja na Glavne gradske gemištaone predstavit ćemo Vam s guštom i Muzej purgerskih riječi koji je postavljen na bedemu podno Kule Lotrščak.

A sve to su pripremili – Kraljevi ulice sa kraljevskim suradnicima!



izvor: JulioFrangenFoto