Kako bi nas sangrija osvježila još više, pripremili smo je sa zaleđenim voćem, a osim vina smo joj dodali i koju kap tekile i malo meda za punoću okusa.

Lubenica je omiljeno ljetno voće u kojemu često tražimo spas od nesnosnih vrućina. Volimo je hladnu i prvi nam je izbor nakon plaže ili napornog radnog dana. Osim svježu, možemo je konzumirati u raznim osvježavajućim pićima.

Lubenica je odličan dodatak sangriji, tradicionalnom španjolskom koktelu koji uključuje kvalitetno vino i svježe voće. Gastro povijest piše da su Rimljani u sangriji uživali još 200 godina prije Krista, a Španjolci su je nešto kasnije prisvojili i počeli joj dodavati razno voće kako bi stvorili nove kombinacije okusa.

U tome su i uspjeli pa danas ovaj ukusni koktel promatramo kao tradicionalno španjolsko piće. Ako ste raspoloženi za pripremu sangrije na malo drugačiji način, sve što vam treba je omiljeno šumsko voće i dobro vino.

Kako bi sangrija osvježila što bolje voće prethodno zamrznite, a osim vina možete dodati i tekile ili votke, kao i malo meda za punoću okusa. Lubenicu večer prije pripreme narežite na kocke pa je ostavite preko noći da se smrzne, a šumsko voće možete i kupiti zamrznuto. 

Ako budete slijedili korake u nastavku, pripremit ćete osvježavajući koktel savršen za večernja druženja koja vrele ljetne noći čine još ljepšima.

Sastojci za sangriju s lubenicom:

  • 750 ml roséa
  • 250 g zaleđenog šumskog voća
  • 300 g zaleđene lubenice
  • 120 ml votke ili tekile
  • 2 žlice soka limuna
  • 3 velike žlice meda

Priprema sangrije s lubenicom:

  1. Zaleđeno voće stavite u blender. 
  2. Voću dodajte limunov sok, med i tekilu pa dobro promiješajte.
  3. Na kraju ulijte butelju vina. Prema potrebi dodajte još leda i izmiksajte. Ukrasite šumskim voćem. 
Sangriju možete poslužiti i u obliku sladoleda (foto: Getty Images)

Salud!


izvor: punkufer