Priprema ovog likera nije teška, ali važno je da se dobro ohladi pa ga radije napravite dan ranije…

Sastojci:

  • 1 l mlijeka
  • 5 cijelih klinčića
  • 3.5 žličice ekstrakta vanilije
  • 1 žličica mljevenog cimeta
  • 12 manjih žumanjaka
  • 300g šećera
  • 30 cl Botran ruma
  • 1 l slatkog vrhnja s min. 18% mm
  • pola žličice muškatnog oraščića

Upute za pripremu:

  • pomiješaj mlijeko, klinčiće, pola čajne žličice ekstrakta vanilije i cimet u loncu i zagrijavaj na najnižoj temperaturi 5 minuta. Polagano zakuhaj mliječnu smjesu
  • u velikoj posudi pomiješaj žumanjke i šećer i umuti. Vruću mliječnu smjesu polako umuti u jaja, a zatim smjesu ulij u lonac.
  • kuhaj na srednje jakoj vatri uz stalno miješanje 3 minute ili dok ne postane gusto. Nemoj dopustiti da smjesa proključa. Procijedi da ukloniš klinčiće i ostavi da se hladi oko sat vremena.
  • umiješaj rum, vrhnje, 2 žličice ekstrakta vanilije i muškatni oraščić. Ostavi u hladnjaku preko noći, a zatim posluži.

Živjeli 🍹🥃🍸