Osnovana 1837 g.
Regija:  Highlands

Današnji vlasnik Edradoura, Andrew Symington, bivši F&B manager u jednom Edinburškom klubu osnovao je vlastitu firmu „Signatoy“ zbog koje je vlastitu strast pretvorio u posao. Otkupljuje od raznih destilerija bačve sa odležanim whiskyem, blenda ih, flašira i distribuira pod vlastitim imenom i tako malo po malo postaje najvažniji „independent bottler“ Škotske. Ukazuje mu se prilika i 2002. godine otkupljuje „Edradour Distillery“ koja je do tada bila u vlasništvu Pernod Ricarda.

Kotlovi pomoću kojih se vrši destilacija „copper still“ danas su najmanji koji se mogu pronaći u Škotskoj. Uzrečica starih destilera kaže: „Što je kotao manji, to je okus finiji.“ Edradour danas proizvodi samo 90.000 litara whiskya godišnje, što je količina koju neka velika destilerija proizvede u tjedan dana. Ta proizvedena količina svrstava Edradour u rang manufakturne proizvodnje zbog koje se njegov vlasnik i te kako ponosi i koja privlači godišnje oko 100.000 posjetitelja.

 

edradour_10years__03669.1407756753.1280.1280

Edradour 10 years