Gin od trnine (sloe gin) popularni je britanski liker crvene boje napravljen od gina i trnine. Trnina, tvrdi, plavo-crni plod počinje dozrijevati od kraja rujna pa do početka listopada, ovisno o vremenu i mjestu stanovanja. Ako ne možete pričekati prvi mraz da ih poberete, spremite ih preko noći u zamrzivač prije početka recepta.

Bez obzira jeste li ranije radili sloe gin ili želite prvi put probati, jesen je savršeno vrijeme za kreativnost. I, što je najbolje od svega, ako započnete dovoljno rano, možete dobiti koju bocu točno oko Božića. Za pripremu ovog recepta potrebno je samo deset minuta, a za odležati ne više od tri mjeseca. Zašto ne probati? Evo točno kako napraviti sloe gin.

Sastojci:

  • 450 g trnine
  • šaka zrelih kupina
  • 200 g caster šećera
  • 700 ml gina

Upute za pripremu:

  • piknite trninu par puta ili stavite preko noći u zamrzivač, zatim stavite bobice u posudu sa širokim grlom koju možete zatvoriti
  • dodajte šećer i gin i dobro promješajte, ostavite na hladnom i tamnom mjestu tri mjeseca i lagano protresite posudu jednom tjedno. Najbolje bi bilo da gin ostavite, ako možete odoljeti, godinu dana da odleži. Servirajte gin sa ledom ili dodajte tonic za long drink

Živjeli!