Rakija nas prati kroz život, u dobrim i lošim trenutcima; kada se veselimo i kada tražimo utjehu. Dio je naše kulture i identiteta.

Šokac destilerija iz Okučana nastala je na tradiciji, ali usmjerena na budućnost. Od 2014. godine u njoj nastaju proizvodi koji su zanimljivi širokoj publici. Od vlastitih šljiva proizvodi se Šokac šljivovica – „rakija kuće”, te isto tako i dunjevača i divlja kruška. U ponudi su još rakije viljamkovka, kajsijevača, lozovača i jabuka, te likeri višnjevac, medovača i orahovac. Voće se nabavlja od proizvođača iz Slavonije, tako da je uvijek idealno zrelo za obradu. Zahvaljujući visokoj tehnologiji obrade kvalitetnog voća, proizvodi su vrhunske kvalitete, što potvrđuju brojne nagrade, medalje i pehari sa ocjenjivanja. Šokac šljivovica ima i titulu najbolje hrvatske rakije. Odležava u hrastovim bačvama 4-5 godina, a obilježava ju zlatno žuta boja te ugodan miris šljive.


Kvaliteta proizvoda stvara se svakodnevnom brigom oko voćnjaka, povećanjem nasada, ali i ulaganjem u tehnologije i znanja. Praksa i iskustvo pokazalo je da će najbolje proizvode moći imati oni koji se pobrinu da imaju vlastitu sirovinu. Uz postojeće voćnjake šljive i dunje na Psunju, uskoro kreće investicija ulaganja u novi nasad kruške viljamovke i kajsije.

Kupcima su rakije dostupne u brojnim vinotekama, trgovinama i web trgovinama, te u najboljim restoranima i kafićima u Hrvatskoj. I kupci u Njemačkoj, Austriji, Australiji i Japanu već nekoliko godina mogu uživati u ovim proizvodima.


Zbog jedinstvene sinteze moderne tehnologije, znanstvenog pristupa proizvodnom procesu izvorne slavonske tradicije, ali i ambiciozne poslovne vizije, proizvodi na kojima se gizda jedinstveno prezime, baš kao i priča koja iza njih stoji, ogledni su primjer uspješnosti. Destilerija Šokac pozicionira i daje ugled rakiji kao proizvodu u kojemu ćete uživati u svim prilikama i dugo ju pamtiti. 

Živjeli!