Stani sa svime što radiš i odmah zabilježi da u petak i subotu 19. & 20. srpnja stižeš s ekipom na Craft Beer Weekend u dvorištu Savske 160. Vintage Industrial te poziva da probaš ponešto od domaćih pivara: 5th ELEMENT, Medvedgrad, Nova Runda, Varionica & Zmajska pivovara.


PETAK & SUBOTA 19. & 20. srpnja 2019. | Craft Beer Weekend: craft pivari + hrana + koncerti @VIB Garden | Start: PETAK 20:00 h / SUBOTA 18:00h I Upad: FREE

FB: https://www.facebook.com/events/1268905359954876/

Za glazbeni dio, u petak 19/07 pobrinut će se Soul 2 Soul, a prekrasni vokal Petre Antolić provest će vas kroz soul, rhytam & blues i rock hitove s naglaskom na ženske autore, dok će muške vokale malo više zastupati dan kasnije, u subotu 20.07., Zoran Čalić Trio. Bivši gitarist Majki vraća nam se u Ljetni vrt s naramkom blues i rock pjesama koje su ga usmjerile kao glazbenika.

KLOPA:

Barba Q vam iz svog kamiona priprema burgere 100% govedina iz BBQ smokera, BBQ svinjska rebrica sa coleslaw salatom i prilozima, tortilje sa trganom govedinom i mariniranim povrćem, sendvić od trgane svinjeske BBQ plećke sa coleslaw salatom, tortilju sa trganom piletinom…


Apululu dolazi sa svojom tricikl kuhinjom sa najboljom indonezijskom hranom. Piletina na sto načina, od sendviča s umakom od kikirikija do salata i vege opcija…


Sam naziv Apululu je kubanska riječ za fantastični feel good osjećaj, a ne sumnjamo da će upravo takve osjećaje pobuditi Apululu i Barba u vašim trbuščićima.


5th Element

Brand 5thELEMENT rođen je 2014. kao doprinos Pivovare Daruvar pivskoj sceni koja se počela obogaćivati specijalnim pivima proizvedenim u malim količinama.

S naglaskom na umjetnost stvaranja posebnih aroma, okusa i stilova piva, stvorili smo 5thELEMENT „liniju“ pravih Craft piva.

Kako se pivo proizvodi od četiri osnovna sastojka (slada, vode, hmelja i kvasca) odlučili smo predstaviti Vam te sastojke kroz četiri elementa – ZEMLJU, VODU, ZRAK i VATRU koje objedinjuje naša strast u proizvodnji piva kroz peti element, LJUBAV.

Na Vama je da pronađete svoj element i pretvorite ga u onaj peti – LJUBAV, pa da ČAROLIJA pri ispijanju svakog našeg piva bude potpuna.


Pivovara Medvedgrad

Pivovara Medvedgrad je od svog osnutka 1994. godine u obiteljskom vlasništvu. Od prvog dana Medvedgrad je mijenjao način na koji se na ovim prostorima doživljava pivo. Danas, 25 godina kasnije, ponosni smo na svoju tradiciju koja nam u dinamičnoj pivskoj industriji pomaže odrediti smjer i donositi ispravne odluke.

Volimo sve stilove piva, a naša specijalnost su lageri i IPA. Smatramo da je svijetli lager najveći pivski klasik, a hmelj najčarobniji pivski sastojak.

Ova godina je vrlo bitna za nas, jer slavimo 25 godina naše pivovare, o čemu više možete pročitati u besplatnom primjerku Pivničkog lista koji vas čeka u našim pivnicama i Fakin Craft Baru.


Nova runda

Od samih početaka Nova Runda koristi alternativne izvore financiranja. Uz vlastiti kapital vlasnika, dečki su pokrenuli i crowdfunding kampanju kojom su došli do dodatnog kapitala, ali i prvih kupaca. Najviše su poznati po američkim zahmeljenim aleovima i zato ih kroz rad prati hashtag #DoživiHmelj. Vjeruju samo u svježe pivo i samo takva piva žele izbacivati na tržište – nema boca, nema filtracije, nema pasterizacije.

Craft pivovara ‘Nova runda’ osnovana je 2013. godine s osnovnom misijom razbuđivanja hrvatskog pivskog tržišta od najezde dosadnih industrijskih lagera. Osnivači Marko Filipin i Miroslav Šuvak su iskustvo klesali u homebrewingu (kućnoj proizvodnji piva) od 2009. godine, da bi za svoja kućna piva bili i nagrađeni na hrvatskom homebrew prvenstvu 2013. godine. To im je bila i motivacija da krenu u profesionalne vode.

#DoživiHmelj filozofijom orijentirani su većinom na proizvodnju American style ale-ova kojima ja hmelj glavno obilježje. Prvo pivo su izbacili 2014. godine jednostavnog naziva APA (American pale ale). Pivo karakteriziraju intenzivne note američkih hmeljeva, a ujedno je to pivo predstavilo i jedan novi hrvatski pivski početak.


Varionica

Varionica je craft pivovara čiji su idejni začetnici i pokretači Matija Mrazek i Davor Simičić. Nakon višegodišnje proizvodnje u vlastitom podrumu odvažili smo se na sljedeći korak i otvaranjem Varionice 2014. godine pridružujemo se Craft beer revoluciji u Hrvatskoj.

Želja nam je proizvoditi više različitih stilova piva vrhunske kvalitete u manjim šaržama kako bi zajedno mogli uživati u svježim i raznovrsnim okusima koje ovakav tip proizvodnje pruža.
Craft pivovare su vratile hmeljne arome i mirise u pivo, donijele su voće i začine i razvile posebne kvasce, sve kako bi pokazale da pivo može biti 10 minuta užitka i sreće u čaši.

Naša misija je upoznati vas sa novim sortama hmelja, različitim sladovima, novim kvascima i ponekim tajnim začinom kako bi probudili vašu znatiželju za još dublje istraživanje piva.


Zmajska pivovara

Zmajska pivovara nastala je 2013. godine kao rezultat naše dugogodišnje strasti prema vrhunskom pivu i ideje da postavimo nove standarde na tržištu kroz ponudu inovativnih i drugačijih piva koja dosada nisu bila dostupna u lokalnoj proizvodnji. Nakon višegodišnjeg iskustva koje smo stjecali u kućnom pivarstvu, veseli nas da svim pivskim entuzijastima i onima koji će to postati, možemo ponuditi pivo kakvo i sami volimo piti: skuhano s ljubavlju, vodeći brigu o svakom detalju. Besprijekorno u kvaliteti sastojaka.

Iskreno. Prepoznatljivo. Ne finjak, nego fino.

Prema portalu Ratebeer, naše prve godine smo svrstani u 10 najboljih novootvorenih pivovara na svijetu, a Porter je ocijenjen u prvih 15 svjetskih portera. Za 2017. i 2018. godinu smo proglašeni najboljom hrvatskom pivovarom, a RIS BA je nosio titulu najboljeg hrvatskog piva.

izvor: vintage industrial bar