U panuco stavljamo juneću pljeskavicu od 180 grama, kolutove luka, kisele krastavce, hambi umak, aioli umak, sir ementaler, zelenu salata te hrskavi špek.

Restoran Instafood sa zagrebačke Kajzerice prošle je godine postao gastro hit u regiji nakon što je na tržište izbacio mljevenike – hrvatsku verziju ćevapa. Ovu godinu otvara s novim poboljšanim proizvodom zagrebačkim burgerom po imenu Purger.

“Naša nova perjanica je Purger, odnosno Panuco Burger ili burger u panucu pecivo po kojem je dobio ime,” kaže nam Domagoj Delač, vlasnik restorana Instafooda.

Riječ je zapravo o poboljšanoj verziji njihovog zagrebačkog burgera koji se nalazi na jelovniku restorana od samih početaka.

“Kroz razgovor s našim gostima došli smo do zaključka da bi im u vremenu kad svi paze na unos ugljikohidrata idealan burger bio onaj u kojem ima manje peciva, a više mesa. Iako to kod nas i prije nije bio problem jer imamo juneće pljeskavice od 180 grama koje nikad nismo skrivali s puno umaka i salata, svejedno smo odlučili isprobati jednu novu ideju,” kaže g. Delač.

Umjesto u velika peciva, sve sastojke zagrebačkog burgera odlučili su staviti u panuco – svježe ispečeno tijesto pizze napoletana koje je nešto tanje, ali vrlo toplo, hrskavo i sočno.


Kao i svakoga puta kada rade na nekom novom proizvodu, i Purger su besplatno dijelili među svojim gostima, a reakcije su bile toliko dobre da su ga morali uvrstiti na jelovnik.

U panuco stavljamo juneću pljeskavicu od 180 grama, kolutove luka, kisele krastavce, hambi umak, aioli umak, sir ementaler, zelenu salata te hrskavi špek. Cijena Purgera je 49 kuna, kaže vlasnik Instafooda.

Ovaj zagrebački restoran otprije je poznat po jelima inspiriranima hrvatskim mjestima. Njihove pizze i burgeri nazvani su po domaćim regijama ili gradovima, a napravljeni su od sastojaka karakterističnih za određeno područje.


Uz to, ponuda prati i godišnja doba pa se često nađe neko sezonsko iznenađenje. Prošlo ljeto Instafood je goste iznenadio s burgerom nazvanim “Euro 2020.”, a u blagdansko vrijeme božićnom pizzom i božićnim burgerom.

“Volimo hranu, volimo raditi s njom i ne mislimo stati. Stalno se prilagođavamo našim gostima jer nitko sretniji od nas kad vidimo zadovoljne konzumente. Iz tog razloga imamo i moralnu obavezu izlaziti s novitetima,” zaključio je vlasnik Domagoj Delač.

Burger Purger restorana Instafood

izvor: punkufer