Boiler Mary
Boiler Mary – recept od Tom Gibson
- 10 g celerove soli
- 1 limun
- 5 cl bourbona
- 5 cl soka od rajčice
- 1 cl limunovog soka
- 1 žličica smeđeg šećera
- 4 uštrcaja Tabasco umaka
- 5 cl IPA (po vlastitom izboru)
- za ukras: 1/2 limuna, 1 stabljika celera i 1 grančica peršina
- upute za pripremu:
- stavite celerovu sol na tanjurić i ravnomjerno rasporedite
- prerežite limun i sa jednom polovicom namočite rub čaše
- umočite rub čaše u sol i pazite da sol prekrije cijeli rub čaše
- ispunite čašu sa ledom i dodajte bourbon, sok od rajčice, sok od limuna, šećer i Tabasco umak ali pazite da ne namočite sol koja se nalazi na rubu
- promješajte 20 sekundi i do vrha napunite sa IPA po vlastitom izboru
- za ukras iskoristite preostalu polovicu limuna i to na način da odrežete 1cm debelu krišku kako bi napravili kolut (stavite na rub čaše sa štapićem za koktele), rub stabljike celera namočite sa limunom, umočite u sol i zajedno sa grančicom prešina stavite u čašu
Hvala Nikas na super receptu!