Nova boca bit će napravljena od biopolimera u suradnji s Danimer Scientific, vodećom tvrtkom za izradu biorazgradivih pakiranja. Biopolimeri se izrađuju od prirodnih ulja sojinih sjemenki, suncokreta i palminog ulja.

Tvrtka Bacardi izbacuje na tržište biorazgradivu bocu za sva svoja pića. Do 2023. godine planira zamijeniti 80 milijuna plastičnih boca koje trenutno proizvode svake godine za sve svoje proizvode s novim ekološkim rješenjem.

Nova boca bit će napravljena od biopolimera u suradnji s Danimer Scientific, vodećom tvrtkom za izradu biorazgradivih pakiranja. Biopolimeri se izrađuju od prirodnih ulja sojinih sjemenki, suncokreta i palminog ulja.

Za razliku od klasičnih plastičnih boca napravljenih od nafte kojima treba 400 godina da bi se u potpunosti razgradile, ove boce u potpunosti „nestaju“ za 18 mjeseci u kompostu, tlu, slatkoj i morskoj vodi. Dakako, pod uvjetom da navedena mjesta nemaju tragove štetne mikroplastike.

Američka tvrtka za proizvodnju alkoholnih pića na taj način će uštedjeti 3000 tona plastike godišnje, doprinijeti borbi protiv klimatskih promjena, ali i sve većeg zagađenja planeta.

Rum će biti prvo piće koje će se naći u novoj boci, no s vremenom će svih 200-injak Bacardijevih brendova naći u novom i ekološkom pakiranju.

izvor: punkufer