o-nama-top

Udruga konobara i barmena Hrvatske osnovana je 28.04.2003. u Rijeci. Osnovne aktivnosti udruge su: stručna edukacija za barmene, bariste, voditelje barova, savjetovanja u poslovanju cjelokupnog odjela hrane i pića, standardizacija ponude u ugostiteljstvu, treninzi osoblja u hotelskim kućama i ugostiteljskim objektima, sudjelovanje u organizaciji evenata, te organizacija natjecanja barmena prema WFA programu.

Glavna od navedenih aktivnosti jest škola barmena. Završenom školom barmena dobiva se diploma te ono najvažnije – znanje te kako isto primijeniti. Posebnost škole barmena je da se ista odvija u malim grupama polaznika jer je naglasak na pojedincu i njegovom usavršavanju. S bazom od skoro 400 raznih pića iz cijelog svijeta izrađujemo sve koktele koje i spomenemo te organiziramo i praksu. Program škole barmena sastoji se od teorije (o nastanku koktela, osnovnim zakonskim normama za ugostiteljsku djelatnost, proizvodnji alkohola, menadžment potreban za razumijevanje rada bara te teorija o svim baznim pićima), classic style pripreme koktela, freestyle koji je pripremljen po programu WFA za koji je predsjednik Zoran Lukić i ambasador za Hrvatsku – World flair association, te praktični dio kako bi se polaznici pripremili za stvarne uvjete rada na njihovom budućem radnom mjestu. Nakon završene škole, svi polaznici dobivaju diplome i mogućnost zaposlenja prema visini ocjene iz predavanja i prakse. Udruga se može pohvaliti sa zapošljavanjem svih polaznika koji su završili edukaciju i ocijenjeni su s minimalno prosječnom ocjenom iz predavanja.Također se za naprednije nudi mogućnost rada na party programima partnera Udruge te mnoge druge pogodnosti.

Sama činjenica da smo u 11 godina školovali više od 500 barmena, barista, F&B menadžera, voditelja barova, konobara, te da su svi aktivni na ugostiteljskim lokacijama od Dubrovnika do Umaga ukazuje na kvalitetu i uspješnost škole barmena. Naravno, ukazuje i na povjerenje koje smo stekli od vlasnika ugostiteljskih objekata duž cijele obale, ali i van granica Republike Hrvatske.

Udruga je također sudjelovala na mnogim eventima u Hrvatskoj i tom prilikom imala čast raditi za predsjednika RH Stjepana Mesića, Grad Rijeku, Hotelske lance (Maistra, Sunčani Hvar, Laguna Novigrad…), mnoge zastupnike vodećih brendova (Coca-cola, Mohor trgovina, Badel 1862, Pernod Ricard, G3 Spirits, …), više od 50 domaćih i međunarodnih natjecanja gdje smo ostvarili zavidne rezultate, te veliki broj poslovnih i privatnih korisnika.

Plan je u suradnji s ugostiteljskom mrežom razvoj novih i kvalitetnih programa koji će nam omogućiti da ostanemo lider u edukaciji na području cijele države. Samim time ćemo zadržati i visoki nivo usluge koji bismo trebali nuditi ne samo turistima preko sezone nego nam to treba postati standard u ugostiteljstvu RH.

Iako je udruga namijenjena prvenstveno barmenima i konobarima te vlasnicima ugostiteljskih objekata, član udruge može postati svaka fizički i pravno sposobna osoba zainteresirana za rad udruge i pogodnosti koje donosi članstvo u istoj.

 

o-nama-dno

– preuzeto sa www.barmen.hr