Hot buttered rum ili vrući rum s maslacem popularno je zimsko piće koje grije cijeli organizam. Ne čudi stoga što je osobito popularan na svjetskim skijalištima.


Kao što ime govori, sadrži rum i maslac, ali i punomasno mlijeko te popularne blagdanske začine poput cimeta i muškatnog oraščića.

Sastojci:
250 ml punomasnog mlijeka
45 ml tamnog ruma
2 čajne žličice otopljenog maslaca
2 čajne žličice šećera u prahu
1 žlica smeđeg šećera
prstohvat mljevenog cimeta
prstohvat mljevenog muškatnog oraščića

Priprema:
1. U većoj šalici za kavu sljubite otopljeni maslac i šećer. Dobro promiješajte.

2. Preko slatke mješavine prelijte mlijeko koje ste prethodno zagrijali u mikrovalnoj pećnici ili na štednjaku. Ulijte i rum, te dodajte malo cimeta i muškatnog orašćića. Sve dobro promiješajte.

3. Piće poslužite toplo. Živjeli!

izvor: punkufer