Ne treba vam ni šejker: Najlakši recept za fini jesenski koktel od samo 4 sastojka
Mimoza je klasični koktel od samo dva sastojka – pjenušca i narančinog soka. U jesen ovaj koktel možete preobući u novo ruho te pomiješati s neodoljivim okusima tog godišnjeg doba poput opojnih aroma jabuke i cimeta…
Za pripremu jesenske mimoze s dodatkom cidera od jabuke ne treba vam puno sastojka, a ni šejker. Sve se priprema u čašama u kojima se i poslužuje koktel.
Sastojci:
- 0,75 l pjenušca
- 250 ml cidera od jabuke
- 2 žlice šećera
- 1 žlica cimeta
Priprema:
- Na malom tanjuriću pomiješajte šećer sa cimetom
- Umočite vrh čaše za šampanjac u vodu da ovlažite rub čaše
- Vlažan rub čaše umočite potom u mješavinu šećera i cimeta
- Napunite četvrtinu čaše sa ciderom od jabuke, a potom ostatak ispunite pjenušcem
- Poslužite odmah i uživajte
Živjeli!
izvor: punkufer