20 jednostavnih ideja kako upariti hranu i vino
Čovjek ne može živjeti samo od vina, iako zvuči kao dobra ideja 🙂 Na sreću, postoje cijele kategorije vina koje se mogu upariti sa raznim jelima a kolege iz WineFolly vam donose par ideja!
Živjeli i dobar tek! 🙂
- Pileći tacosi i Vinho verde
- Smoki sa okusom sira i Chenin blanc
- Pomfrit i pjenušac
- Buffalo krilca i Lambrusco dolce
- Pohana piletina i Moscato
- Fish and Chips (u engleskom stilu sa tartar umakom i graškom) i ohlađena Sercial Madeira
- Chili od crvenog graha i Cava
- BLT sendvič (sendvič od slanine, zelene salate i rajčice) i bijeli Zinfandel
- Sendvič od mesnih okruglica i Carménère
- Sendvič od svinjetine i Petite sirah
- Janjeći gyros i Nebbiolo
- Salata od piletine i zeleni Veltliner
- Quiche od karameliziranog luka i šampinjona i Chardonnay
- Vegetarijanska plata i Vermentino
- Pareni svinjski ravioli (dumplings) i Gewürztraminer
- Svinjetina Moo Sho i Riesling
- Vijetnamske svježe proljetne rolice i Furmint
- Sushi i Muscadet
- Azijski roštilj i crveni Zinfandel
- Goveđa rebarca i crveni Bordeaux










