Salsa od suhog čileanskog kikirikija

Difficulty
moderate
Posted by
Posted on
Salsa od suhog čileanskog kikirikija

– 1 šalica kanola ulja

– 6cl Guajillo papričice (plod i sjemenke)

– 3cl Chile de árbol papričice (plod i sjemenke)

– 1/4 šalice kikirikija u ljusci

– 1 žličica Kosher soli

– 1/4 žličice svježe mljevenog papra

 

 

  1. U tavi zagrijte ulje na srednje jakoj vatri i kada je dovoljno vruće dodajte papričice i kuhajte dok ne polako ne postanu smeđe, cca. 3 minute. Pazite da ne prekuhate papričice jer će salsa biti gorka. Žlicom sa prorezima prebacite papričice u blender. U vruće ulje dodajte očišćeni svježi kikiriki i kuhajte dok ne budu zlatno smeđi, isto 3 minute. Sa žlicom sa prorezima prebacite kikiriki u malu posudicu. Dodajte vruće ulje u blender gdje su papričice i blendajte dok ne dobijete pire, otprilike 1 minutu. Zatim dodajte kikiriki u blender i blendajte dok kikiriki nije ugrubo samljeven. Sve zajedno prebacite u malu posudicu i dobro ohladite prije serviranja.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the socialchef internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*