Kokice sa okusom Japana

Difficulty
moderate
Posted by
Posted on
Kokice sa okusom Japana

Kokice su jedne od najvažnijih grickalica koje postoje. Jednostave za napraviti, vole ih gotovo svi i jednostavno nepogrešive na bilo koji način ih pripremali. Na sreću, ta mala, bijela, čupava zrnca daju mnogobrojne mogućnosti chefovima koji žele šokirati sistem! Tako je chef u novom Liholiho Yacht Clubu u San Franciscu napravio kokice koje su savršeni “umami” hit!   Zrna kokica se “mariniraju” sa furikake (začin od japanske riže sa suhom palamidom, sjemenkama sezama i morskom travom) i na kraju se posipaju sa chili prahom. Malo maslaca će sve to držati na okupu dok se lijepo ne ispeku. Ove kokice će nestati vrlo brzo isto kao i kokice u kojima inače uživate! 🙂

1 žlica Kosher soli

1/8 žličice češnjaka u prahu

1/8 žličice luka u prahu

1/4 šalice “neutralnog” ulja

1 šalica kokica

1/2 šalice maslaca, rastopljenog

1/2 žličice Togarashi

3 žlice Furikake

 

 

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the socialchef internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*