Jednostavna Buffalo krilca

Preparation time
35 mins
Difficulty
easy
Serves
6 people
Posted by
Posted on
Jednostavna Buffalo krilca

U ovoj verziji klasičnog finger food-a, brza marinada u kombinaciji sa hrskavom kožicom ostavit će meso sočno i ukusno. Kada su gotova, umočite u ljuti umak koji garantira željeni okus.

Ljutina krilca će naravno ovisiti o izboru umaka. Mi preferiramo slabiji do srednje jaki okus ali po želji izaberite i ljući.

Sastojci:

– 1 1/2 šalice ljutog umaka (jačina po želji)

– 1/2 šalice buttermilka (ako ne nađete buttermilk,. možete ga zamjeniti sa jogurtom ili jogurtom i mlijekom u kombinaciji)

– 1/2 žličice češnjaka u prahu

– 1kg pilećih krilaca

– 4 žlice maslaca (rastopljenog)

– dressing od plavog sira (po želji)

– stabljika celera (po želji)

  1. U vrećicu za mariniranje stavite umak, buttermilk, češnjak u prahu i dobro promješajte. Dodajte krilca, zatvorite vrećicu i pustite da se marinira u hladnjaku od 2 pa sve do 12h.
  2. Ugrijte pećnicu, na rešetku od pećnice stavite papir za pečenje i na njega foliju.
  3. Izvadite krilca iz marinade, posložite ih na rešetku za pečenje i pecite dok se meso ne počne odvajati od kosti (cca. 12min) i dok krilca ne postanu zlatno smeđa i hrskava. Preokrenite ih i pecite još nekih 12min.
  4. Dok se krilca peku u malu posudicu za umak stavite 1/2 šalice ljutog umaka i rastopljenog maslaca. Kada su krilca gotova, prelijte po njima ovaj umak i pustite da malo upiju. Poslužite uz dressing od palvog sira i stabljikama celera.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the socialchef internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*