Novi gin u Hrvatskoj – Mahon Gin Xoriguer

Mahon Gin Xoriguer je jedan od malog broja ginova sa zaštićenim zemljopisnim prodrijetlom, što znači da može biti proizveden samo na Menorci.

Xoriguer vuče korijene na britanske pomorce koji su bili stacionirani na Menroci. Tražeći dobar G & T, kojeg nažalost nisu mogli dobiti u nekom lokalnom baru, počeli su uvoziti bobice od smreke i počeli sami destilirati. Na ovaj način, potražnja za ispijanjem dobrog gina proširila se je među lokalnim stanovništvom tako da su neki od njih i sami počeli sa destilacijom.

Jedni od njih je bila i obitelj Pons koji su počeli sa destilacijom Xoriguera, ime vjetranjače koju obitelj koristi kroz generacije za mljevenje pšenice.

U Xorigueru dominiraju voćni okusi poput grožđa i naranče s obiljem smreke. Kamilica, kora od limuna i badem imaju suptilnu ulogu dok je crni papar jedan od izraženijih dodatak.

Za sve upite vezano za nabavu Xoriguer gina kontaktirajte nas na:

kokteli.hr@gmail.com

Živjeli!!

 

Categories: Brandovi Razno

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the socialchef internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*