Napravite svoj liker! Domaća margarita koja ‘štipa’ za obraze

U klasičnoj margariti pronaći ćete tekilu, triple sec i sok limuna ili limete. U hrvatskoj inačici citrusnog likera koji nalikuje ovom reskom piću iz Meksika naći ćete samo domaće sastojke koje vjerojatno u ovom trenutku imate u svojoj smočnici. Isprobajte!

SASTOJCI:
5 limuna
70 dag šećera
700 ml rakije po želji
500 ml obične vode
1 paketić vanilin šećera

PRIPREMA:

1. Limune dobro operite, očistite, narežite na kocke (zajedno s korom ako je u pitanju domaći limun koji nije šprican pesticidima – provjerite na deklaraciji) i položite u duboku zdjelu.

Cijele limune možete i samljeti, te preko njih naliti rakiju po želji. Najbolji okus dat će lozovača ili komovica, no možete upotrijebiti bilo koju vrstu rakije.

2. Zdjelu dobro zatvorite pa ostavite na hladnom i tamnom mjestu oko deset dana.

3. Od vode, šećera i vanilin šećera ugrijte slatki sirup pa ga pomiješajte s limunom i rakijom. Ostavite još četiri dana da se svi sastojci sažmu. Ohladite ga u hladnjaku prije posluživanja. Živjeli!

2
Nabavite nožić (zester) za pažljivije skidanje kore od limuna i drugog citrusnog voća (Foto: stockfood)

BONUS SAVJETI:
Prilikom svakog koraka u postupku isprobavajte namirnice i prilagođavate ih svojim okusima – dodajte više šećera, limuna ili manje alkohola

Uz limun, napitku možete dodati i komadiće naranče, grejpa ili nekog drugog citrusnog voća.

3

Upotrijebite li cijeli plod limuna, dobiveni liker mogao bi biti gorak. Ako želite napraviti nepcu ugodniji napitak – svaki limun pažljivije očistite: bijeli vlaknasti dio bacite u smeće, a upotrijebite samo tanku koricu limuna i žuto ‘meso’ ploda.

– izvor: punkufer.hr

Categories: Razno

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the socialchef internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*