Kako se proizvodi šampanjac

Šampanjac (vin de Champagne) je naziv pjenušavo vino koje naknadnim (drugim) vrenjem u boci razvija vlastiti ugljični dioksid. Naziv za tu izvornu vrstu pjenušca dolazi od imena francuske pokrajine Champagne; danas je naziv “šampanjac” rezerviran isključivo za pjenušce iz te pokrajine i predstavlja zakonski zaštićenu oznaku geografskog podrijetla. Makar se i druge vrste pjenušavih vina ponekad kolokvijalno nazivaju “šampanjac”, one se mogu službeno označavati samo kao pjenušci (vin mousseux).

Donosimo vam zanimljivu infografiku da vam pojasnimo kako nastaje šampanjac.

Živjeli! 🙂

Kako se proizvodi šampanjac

Categories: Razno Vrste pića

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the socialchef internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*